Съвети при настинка

Съвети при настинка: Всичко, което трябва да знаете за настинката

Първо някой кашля или киха, a скоро след това заразява целия офис, всички отдели в компанията или класове в училището. От време на време всеки от нас страда от настинка (грипоподобна инфекция), някои хора дори по няколко пъти в годината. Настинката се дължи на вируси, които причиняват инфекция на горните дихателни пътища с типичните симптоми на настинка. Дори ако инфекцията не може да бъде напълно избегната, можем поне да възпрепятстваме възможно най-много вирусите. Какво да правим, ако все пак сме с настинка? Нашите съвети за предпазване от настинка могат да Ви помогнат лесно да се преборите с нея.

 

 

Предпазване от настинка

Не винаги е възможно да се избегнат вирусите, причиняващи настинки. Особено в мокро и студено време...

Прочетете повече

Какво помага срещу настинка през лятото, пролетта, есента и зимата? Сезонни съвети

Вирусите на настинката не признават летни отпуски или коледни празници – на практика можем да се разболеем по всяко време. Следните съвети за предпазване от настинка могат да бъдат полезни:

Настинка през пролетта: Настинка или алергия?

Ако имате хрема и сълзене от очите през пролетта, не е задължително това да са симптоми на настинка. Веднага след като растенията започнат да цъфтят и полените започнат да се носят във въздуха, алергиите започват да причиняват симптоми. Тъй като признаците са сходни, в много случаи не е лесно да се установи дали става въпрос за настинка или алергия.

Настинка през лятото

Настинка през лятото? Това всъщност не е необичайно: летният грип често се проявява точно по време на заслужена почивка. За да предотвратите това и да сте подготвени за симптомите на настинка или грип, най-добре е да добавите ГрипВис директно към Вашия списък за първа помощ.

Преди настъпване на есенните настинки

С настъпването на есента не само листата падат от дърветата, но и температурите – топлото лято е към края си. Не трябва да подценявате тези промени в температурите. Простудяването може да отслаби имунната система и по този начин да улесни проникването на вирусите на настинката. Ако следвате някои от съветите за предпазване от настинка, като укрепване на имунната система със здравословна диета, топли дрехи, редовно миене на ръцете или намаляване на стреса, може да бъдете пощадени от следващата вълна от настинки.

Настинка през зимата: Помагат ли антибиотиците?

Усещате дразнене в гърлото, носът ви тече – когато сте с настинка, можете да се почувствате наистина болни. Независимо от това, антибиотиците се използват само в редки случаи и само след предписание от лекар. Антибиотиците не действат срещу вирусите на настинката. Има смисъл да се използват само когато има бактериална инфекция, но това трябва да стане след преглед и предписване от лекар.