За ГрипВис

Настинката е най-често срещаната вирусна инфекция при хората

Носът и устата са основните пътища за инфекция с вирусите, които причиняват настинка и грипоподобни заболявания, като например риновируси и коронавируси. Вирусите могат да се прикрепят към клетките на лигавицата, където се размножават и разпространяват. Това води до типичните симптоми на настинка като запушен нос или хрема, болки в гърлото, главоболие и/или кашлица. 

Настинката се причинява от повече от 200 различни вируса, които инфектират дихателната система. Риновирусите причиняват около 50% от всички настинки, а коронавирусите са вторите най-чести причинители на настинка с 10-15%. 

ГрипВис захваща ефективно следните вируси на настинката

  • Инфлуенца вирус А (Грипен вирус)
  • Човешки коронавирус
  • Човешки риновирус 
  • Коксакивирус

Как Carragelose® улавя вирусите?

Carragelose® образува защитна бариера върху лигавицата на носа, устата и гърлото, обвива вирусите и предотвратява прикрепването им. Carragelose® най-вероятно инхибира свързването или навлизането на вируса в клетките.* По този начин се намалява размножаването и разпространяването на вирусите, които инфектират дихателните пътища. Намаляването на вирусния товар в назалния смив води до намаляване на симптомите на настинката. 

*данни от животински и ин-витро проучвания

Прочетете как действа Carragelose®