ГрипВис спрей за нос

Начин на
действие

Carragelose® образува защитно покритие върху лигавицата на носа, устата и гърлото, като по този начин предотвратява прикрепването на вирусите.

Как възникват инфекциите на дихателните пътища? 
Причинителите на инфекции на горните дихателни пътища попадат в организма най-често през носа и гърлото.
Първоначално вирусите се размножават там, където попадат в организма. Дихателните пътища са най-важното място за навлизане на вируси в тялото. Вирусите, които инфектират дихателните пътища, се прикрепват към специфични рецептори на епителните клетки. След първоначална инфекция на дихателните пътища обикновено повечето вируси остават локализирани (напр. риновируси, парагрипни и грипни вируси), като предизвикват респираторни симптоми. Други се превръщат в системни инфекции (напр. морбили, варицела-зостер и вируса на рубеола), като се транспортират чрез лимфата и кръвоносните съдове до останалите органи, където продължават да се размножават в клетките.

 

Лечението на обикновена настинка е предимно симптоматично, като цели да понижи високата температура и да облекчи симптомите на възпаление. Антибиотиците не са показани за вирусна настинка и трябва да се приемат само по лекарско предписание.

Carragelose® образува защитно покритие върху лигавицата на носа,
устата и гърлото, като по този начин предотвратява прикрепването на вирусите.

Carragelose® действа главно като обвива вируса и така предотвратява прикрепването и проникването му в клетките на лигавицата. 

Carragelose® намалява количеството на вирусите в назалния смив на пациенти с ранни симптоми на настинка и по този начин облекчава симптомите.